PRENSA

 • La vicepresidenta s'ha reunit amb l'esportista paralímpica Ruth Aguilar, promotora del Club Unlimited Wheels Ciclisme Adaptat
  - Oltra: "La Comunitat ha passat de projectar-se com una destinació per a unes poques elits a ser una destinació més oberta, inclusiva, en la qual totes les persones tenen cabuda"  La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha manifestat el suport de la Generalitat perquè la ciutat de València puga acollir el pròxim 2021 el Campionat d'Espanya de Ciclisme Adaptat.

  Oltra ha fet aquestes declaracions després de la reunió que ha mantingut amb l'esportista paralímpica Ruth Aguilar, promotora, junt amb la fisioterapeuta Alma Aranda, del Club Unlimited Wheels Ciclisme Adaptat, un projecte esportiu impulsor, entre altres esdeveniments, del Gran Premi de València de Ciclisme Adaptat i el Saló de l'Esport Inclusiu.

  La vicepresidenta ha explicat que, davant de la impossibilitat de dur a terme aquest 2020 aquestes trobades, ara "el gran repte és portar a la Comunitat Valenciana el Campionat d'Espanya de Ciclisme Adaptat", que podria tindre lloc en el mes de maig de 2021.

  Durant la reunió, Oltra ha assenyalat que s'està estudiant "tota la logística que fa falta per a veure de quina manera la Generalitat pot ajudar al desenvolupament d'aquest esdeveniment que, sens dubte, posa València en el centre del mapa, no només de l'esport adaptat sinó de l'esport en general, perquè l'esport inclusiu atrau tota classe de persones".

  Per la seua banda, Ruth Aguilar ha manifestat que València "és un dels millors llocs de destinació per a qualsevol persona que vulga fer esport, en aquest cas ciclisme adaptat, perquè és una ciutat molt dolça, molt plana, la qual cosa ajuda, per a la mobilitat urbana, totes les persones que hi vulguen vindre".

  II Saló de l'Esport Inclusiu

  D'altra banda, la vicepresidenta ha assenyalat la voluntat del Consell de donar suport també a l'organització del II Saló de l'Esport Inclusiu en l'últim quadrimestre de 2021, per a la qual cosa s'estudiarà "com els poders públics poden participar en aquesta iniciativa, que és bona perquè promociona l'esport, promociona la inclusió i, en definitiva, perquè promociona la ciutat de València i tota la Comunitat Valenciana".

  En aquest punt, ha volgut destacar el canvi d'imatge que el Consell està fent de la Comunitat, "que ha passat de projectar-se com una destinació per a unes poques elits a un lloc inclusiu, en el qual tot el món, amb diversitat funcional, o sense; homes i dones, i persones de totes les edats tenen cabuda. Un lloc més obert, fraternal i inclusiu".

  Enlace: gva.es
Patrocinadores CLÍNICA HIPERBÁRICA

ciclismoadaptadocv.com usa cookies propias y de terceros para obtener datos estadísticos de la navegación de usuarios y optimizar su servicio. Para más información lea Política de Cookies. ×